Skip to main content

About C Language

history of c language
IMAGE

History of C language

C Language is the BCPL language who developed by Martin Richards in 1967. This language gives idea for Ken Thompson and he developed a language called B in 1970. Further development of the language B is the C Language by Dennis Ritchie about in 1970 in Bell Telephone Laboratories Inc. (Now called AT&T Bell Laboratories). On the first time, C Language used on Digital Equipment Corporation PDP-11 Computer’s who were using UNIX Operating System.

C is the language standart, it means a program who wrote with certain versions of the C language will be able to compiled with the other version of C language with some modification. The original C language standard is standard from UNIX. Operating system, C compiler and all of Unix application program who essential was written in C language. The Unix standardization taken from Brian Kerningham & Dennis Ritchie’s book with title is “The C Programming Language” who published by Prentice-Hall in 1978. The C description’s from Kerningham and Ritchie, now also called as “K&R C”.

The popularity of C language made the versions from this language made more for Micro Computer. To make the versions to be standard, ANSI (American National Standards Institute) formed a Committee (ANSI committee X3J11) in 1983 which sets the ANSI’s standart for C Language. This standard based on UNIX’s standard who expanded. The ANSI’s standard established as much as 32 keywords standard. C language versions that provide at least 32 keywords with syntaxs that appropriated which determined by the standard, then it can be said to following ANSI’s standard.

At this era, C is a programming language that getting a popularity around the world. There are a lot of programming language who makes with C language like assembler, interpreter, packet programs, operating system, editor, compiler, auxiliary programs, Word start, Database, application for business, mathematics, game, also implementation it to make artificial intelligence.

In many literature, C language have classified as intermdiate language. Classification in intermediate language doesn’t mean C language is more difficult than high level language such as PASCAL or BASIC. C language doesn’t like oriented language for machine such as machine language and assembly. In fact, C language has combined element in high level language or intermediate language. Facility to make program in High Level Language and speed of execution from low level language is the purpose of C language.

Plus and minus of C language

(+)
  • C language have available in almost all types of computers such as micro, mini or mainframe computer.
  • The code of C language are portable. An application that are written with C language for a spesific computer can used in the other computer with some modificatioon.
  • Various data structures and controling process is provided in C which may be possible to making structure of programs. A good language structures, in additional, it also easy to learned and easy to make programs, tracking program errors and it can be make a good documentation program.
  • Comparing with assembly, C is more easier to understanding and programmer is not to knowing computer machine detail and don’t waste a long time to finishine a problem into program object. It happen because C is orientated in that problem not orientated in machine.
  • C is possible to make data manipulation into bit or byte
(-)
  • There are many operator and flexibility wo writing program sometimes are confusing the programmer. If you are not a master, maybe it will be appearing any problems.
  • Begginer of C programmer is generally never knowing pointer and doesn’t using it. But actually, the magical power of C exactly in the pointer.
  • But, don’t give up for beginner, Aphorism said, “If you didn’t know it, so it don’t love you.” and also “where there’s a wish, surely there is a way”.


Comments

Popular posts from this blog

Kisah Cinta LDR (Pacaran Jarak Jauh)

Love is in the chat messenger
Girl : Kamu lagi ngapain say ?
Boy : Biasa lagi ngerjain tugas kuliah. Kamu udah makan ?
Girl : Udah. Kamu belum tidur ? Kalau disini siang berarti disana tengah malem kan ?
Boy : Biasa lah say aku belum bisa tidur kalau tugas belum selesai. Deadlinenya besok soalnya. Haha. Lembur deh aku malem ini.
Girl : Brati chatting aku ngganggu ya ?
Boy : Nggak kok, aku lagi isitirahat. Udah mau selesai juga kok tugasnya. Paling sejam lagi juga kelar
Girl : Kamu kapan pulang ke Indonesia ?
Boy : Libur semester ini aku pulang dari China ke tanah air. Mungkin dua bulan lagi. Kamu kapan pulang dari Inggris ? Aku kangen banget loh.
Girl : Mungkin libur semester juga, tapi libur semesterku masih empat bulan lagi. Yah nggak bakal ketemu dong kita. Hiks
Boy : Udah-udah. Kan sekarang kita lagi ketemuan walaupun Cuma di dunia maya.
Girl : Iya untung deh ada internet, walaupun kita LDR tetep bisa melepas cinta. Nggak kerasa udah hampir 6 bulan kita LDR.
Boy : Iya, kangen ni…

Perintah-Perintah Dasar Linux Debian

A. Perintah-perintah dasar GNU/Linux
Perintah-perintah (command) dasar di GNU/Linux di jalankan di suatu terminal shell yang
biasa disebut terminal atau console. Terminal atau console ini dikenal dengan istilah
command line interface (CLI) yang bisa diaktifkan dengan cara klik menu Applications -
Accessories - Terminal. Selain itu bisa juga dengan bekerja diconsole murni dengan
menakan kombinasi tombol ctrl+alt+F1 dimana F1 bisa diganti sampai F6. Untuk kembali
ke mode Grafical User Interface (GUI) tekan ctrl+alt+F7.
Berikut ini hanya beberapa command yang umum terdapat di setiap distribusi GNU/Linux
khususnya distribusi Ubuntu.
1. login
Fungsi : Untuk masuk ke dalam jaringan .
Keterangan : Setiap pemakai sah dari sistem UNIX mempunyai identifikasi pemakai
sendiri (ID).
2. password
Fungsi : Memasukkan kata sandi setelah login.
Keterangan : Untuk pemakai yang baru didaftar oleh SUPER USER maka user tidak
perlu memasukkan kata sandi. Untuk menjaga kerahasiaan, pengetikan
tombol passwor…

Jenis Jenis Tower Jaringan Telekomunikasi Berdasarkan . . .

Tower Jaringan Telekomunikasi adalah menara yang terbuat dari rangkaian besi atau pipa baik segi empat atau segitiga, atau hanya berupa pipa panjang (tongkat) yang bertujuan untuk menempatkan antenna dan radio pemancar maupun sebagai penerima gelombang telekomunikasi dan informasi. Intinya Tower BTS berfungsi untuk menjembatani perangkat komunikasi pengguna dengan jaringan yang menuju jaringan lain.

Berdasarkan Lokasinya, tower jaringan telekomunikasi dibagi menjadi 2 jenis, yaitu :
1. Rooftop : Tower yang berdiri di atas sebuah gedung.
2. Greenfield : Tower yang berdiri langsung di atas tanah.

Berdasarkan bentuknya, tower jaringan telekomunikasi dibagi menjadi 3 jenis, yaitu :

1. Tower 4 Kaki ( Rectangular Tower )

Tower ini berbentuk segi empat dengan empat kaki. Tower dengan 4 kaki sangat jarang sekali dijumpai roboh. Tower jenis ini memiliki kekuatan tiang pancang serta sudah dipertimbangkan konstruksinya. Tower ini mampu menampung banyak antenna dan radio. Harga tipe ini sangat m…